Geschiedenis


Stukje geschiedenis van onze Tafel

Onze tafel, Tafelronde 102 Epe, is op 28 oktober 1967 erkend. Een tafel wordt opgericht met behulp van een moedertafel. Onze moedertafel is Tafelronde 25 uit Apeldoorn. Onze tafel ligt in District V.

In het oprichtingsjaar 1967-1968, kende de tafel 15 leden. Het eerste bestuur werd gevormd door de heer J.C. Osseweijer (voorzitter), de heer H.F. Slaghuis (voorzitter), de heer W.C.M Devenijns (penningmeester) en de heer H.G. Kuyt (secretaris).

Deze eerste tafelaars waren bedrijfsleider Aluminium Industrie, Productieleider Unilever, Majoor der Artillerie, Huisarts, Gerechtsdeurwaarder, Antiquair, Beeldhouwer, Technisch hoofdambtenaar 1ste Klasse Gemeente Epe, Fysiotherapeut, Hoofdinspecteur Korpschef Gemeente politie, Orgelmaker, Bedrijfsdirecteur Vulcanus en Hotelhouder.

Ook toen al werd er twee keer in de maand vergaderd; woensdags om de veertien dagen, vanaf de tweede woensdag in januari wisselend bij één van de leden thuis en de andere woensdag van de maand in Restaurant “De Hertenkamp” te Epe. Sinds tafeljaar 1974-1975 is onze thuisbasis Hotel Restaurant “Dennenheuvel” te Epe.

Moeder-, zuster- en dochterrelaties

Onze moedertafel is Tafelronde 25 uit Apeldoorn. Sinds 1 mei 1982 hebben wij een dochter, dit is Tafelronde 156 Nunspeet en sinds 7 april 2012 hebben wij een kleindochter, Tafelronde 197 Harderwijk.

Een tafelronde heeft zowel horizontale (met Tafels buiten NL, die ook Tafelronde 102 in hun land zijn) als verticale vriendschapsbanden (met haar moeder en haar (klein)dochter). Onze tafel heeft van oudsher goede banden met Tafelronde 102 Grimbergen in België. Daarnaast proberen we elk tafeljaar af te spreken met onze moeder en (klein) dochter.

Op 25 mei 2013 is Tafelronde 102 Grafschaft Bad-Bentheim te Duitsland erkend. Ook met hen hebben we een goede band en we proberen jaarlijks een avond met hen te tafelen.

Lustrumfeest

Elk lustrum wordt gevierd met een lustrumfeest, waarbij naast de tafelaars, ook oud-tafelaars, moeder, dochter en zusters worden uitgenodigd. In oktober 2012 hebben wij ons laatste lustrumfeest gevierd. Dit begon op vrijdagmiddag met een receptie, zaterdags ontvangst van (buitenlandse) gasten met lunch en ’s middags een rally door de omgeving van Epe met als eindpunt de Celtic Fields in Emst/Vierhouten. De zaterdagavond stond in het teken van een groots galafeest met als thema “King Arthur and the knight’s of the round table”. Op zondagochtend was er wake-up fitness met daarna een afsluitende brunch.

In juni 2013 vierde onze zuster Grimbergen haar lustrumfeest, natuurlijk zijn wij hierbij aanwezig geweest met een zestal tafelaars en hun vrouwen.